Cinc de cinc, tercer ple de títols consecutiu

Noticia del diario catalán L'Esportiu: https://www.lesportiudecatalunya.cat/nel9/article/8-esports/55-hoquei-patins/972586-cinc-de-cinc-tercer-ple-de-titols-consecutiu.html

El domini dels equips catalans en els campionats d'Espanya de promoció continua ben viu una temporada més i per tercer any de manera consecutiva s'ha aconseguit el ple, cinc títol estatals en joc i cinc títols guanyats pels catalans. El FC Barcelona va ser el campió d'Espanya júnior, l'Igualada HC va guanyar el títol juvenil, el CE Arenys de Munt va ser el millor en l'estatal infantil, el CP Manlleu va guanyar la medalla d'or en l'aleví, i el CH Mataró es va coronar en l'estatal femení sub-16. En les tres darreres temporades els quinze títols estatals que s'han disputat han anat a parar a les vitrines de clubs de Catalunya. El darrer que es va escapar va ser l'aleví de l'any 2013, que el va guanyar el CAA Dominicos gallec.

Des de l'any 2000, des de l'inici d'aquest segle, s'han disputat un total de 75 campionats d'Espanya de promoció, i els equips catalans n'han guanyat un total de 69, el 92 per cent. Només sis han viatjat a Galícia: tres de la categoria júnior van ser per a l'HC Liceo, que també en va guanyar un altre en la infantil, mentre que l'HP Corunya també va ser campió estatal infantil. En l'aleví el títol no català va ser el ja esmentat per al Dominicos. La categoria femenina sub-16 es disputa des de l'any 2010, i en les set edicions el campió ha estat un equip català.

La categoria de més tradició és la juvenil, que ja es disputava als anys cinquanta, mentre que en la infantil la primera edició es va fer l'any 1966, l'alevina es va crear el 1979, i la júnior es va començar a disputar l'any 1987.

Moltes vegades els dos conjunts catalans han arribat a la final de l'estatal, i el campió d'Espanya no ho ha estat abans de Catalunya. Enguany l'Igualada juvenil va ser segon en el català, però va vèncer el Vendrell, campió de Catalunya, en la final de l'estatal i va aconseguir el títol. En nois els dos finalistes del campionat de Catalunya disputen l'estatal, mentre que en noies són els quatre primers els que es classifiquen.

En els campionats d'aquest any tots els equips catalans masculins van pujar al podi, i només el GEiEG júnior va ser tercer, darrere el Dominicos gallec. En noies va ser el Rivas de Madrid el que es va situar segon, amb el Manlleu tercer, el Vilanova quart i el Palau cinquè.

 

PATROCINADORES

La asistencia a los sectores y campeonatos de España en la temporada 2022/23 fue subvencionada únicamente por el Concello de A Coruña

Las escuelas de hockey sobre patines, baloncesto y patinaje artístico en la temporada 2022/23 fueron subvencionadas únicamente por el Concello de A Coruña